Marineeritud sealiha seenekastme ja kartulitega

400 g sealiha
500 g kartuleid

Marinaad:
1 sl õli
2 sl siidrit
1 sl sojakastet
1 tl purustatud rohelise ja rosepipra segu
1 purustatud küüslauguküüs

Seenekaste:
200 g seeni
1 sl võid
2 shalottsibulat
1 sl jahu
2 dl puljongit
1 dl rõõska koort
1 tl sojakastet
100 g porrut
1/2 tl muskaatpähklipuru

1. Lõika sealiha peenikesteks ribadeks, sega marinaad kokku ja vala see lihale. Hoia umbes 1 tund jahedas. Samal ajal keeda kartulid.
2. Kuumuta pannil või, hauta selles peenestatud sibul ja porru. Tükelda seened ja lisa needki, samuti külma puljongi hulka segatud jahu. Sega kõik korralikult läbi ja hauta 5 minutit.
3. Lisa koor ja sojakaste, sega ja kuumuta keemiseni.
4. Lõpuks prae kuumal pannil marineeritud lihatükid, vala peale seenekaste ja keedukartulid ning kuumuta kogu toit veel korraks koos läbi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga