Õunamoosirullid

2,5 dl piima
0,5 pulka pärmi (Liivimaa)
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 sl jahvatatud kardemoni
0,75 dl nisujahu
100 g pehmet küpsetusmargariini

Täidis:
1 dl õunamoosi
0,5 sl jahvatatud kaneeli
25 g pehmet küpsetusmargariini
0,25 dl suhkrut

Kaunistamiseks:
pärlsuhkrut

1. Aja piim käesoojaks ja sega pärm sisse.
2. Sega piimasse suhkur, sool, kardemon, suurem osa jahust ja pehme margariin.
3. Kogu aeg segades lisa veel jahu ja sõtku taigen parajaks.
4. Kata taigen rätikuga ja pane sooja kerkima.
5. Kui taigen on kerkinud ( umbes 1 tund) kahekordseks, siis sõtku vetruvaks.
6. Rulli taigen ristkülikukujuliseks plaadiks, määri sellele margariin ja õunamoos, riputa peale kaneeli ja suhkrut.
7. Keera taigen rulli ja lõika see umbes 2 cm paksusteks tükkideks.
8. Aseta taignakettad pabervormidesse, kata rätikuga ja lase soojas kahekordseks kerkida.
9. Määri munaga üle ja pane ahju. Küpseta 200°C kuumuses umbes 25 minutit kuni koogid on kuldpruunid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Õunamoosirullid