Kiire itaalia valgeleib

50 g võid
2 dl piima
1/2 dl maitsestamatajogurdit
25 g pärmi
1 tl suhkrut
1 tl jämedat soola
1,5 tl kuivatatud rosmariini
ca 350 g nisujahu

1. Sulata või potis ja lisa piim.
2. Vala segu kaussi ja lisa jogurt.
3. Sega sisse pärm ja ülejäänud ained (NB! hoia natuke jahuga tagasi).
4. Sega hästi segi.
5. Võta taigen kausist välja ja aseta jahusele lauale, sõtku hästi.
6. Lisa ülejäänud jahu.
7. Rulli taigen ümmarguseks ca 28 ¨ ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.
8. Tõmba 8 triipu peale (4 ühes suunas ja 4 risti peale).
9. Pintselda leib piimaga ja puista peale rosmariini.
10. Ahju pole vaja eelsoojendada, küpseta 20 min 225°C juures ahju keskosas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga