Täidetud hani hautatud hapukapsaga

1 hani
50 g taluõid
1 kg hapukapsast
150 g suitsukarbonaadi
2 mugulsibulat
4 suurt haput õuna (kõige parem Antoonovka)
soola
suhkurt

1. Haki hapukapsas peenemaks, pigista mahl väija (kui kapsas on liiga hapu, lisa natuke vett). Hauta kapsast, kuni ta on poolpehme, lisa koos sibulaga praetud suitsu karbonaadi kuubikud, õuna kuubikud ja suhkur.
2. Hõõru hani seest ja väljast soolaga kokku, täida hautatud kapsaseguga ning kinnita avad niidi või tikkudega.
3. Aseta hani küpsetuspannile, seljaga allapoole, lisa pannile tassitais vett.
4. Küpseta algul 200°C juures, hiljem vähenda kuumust 180°C-ni.
5. Umbes iga 15 minuti tagant kasta hani praeleemega, vajadusel lisa kuuma vett.
6. Serveeri tükkeldatud hani keedu või ahju kartulitega.
P.S. Päris hea maitse tuleb kui lisada kapsale musti ploome (lisandub hõrk magus maitse).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga