Kuratlik kana rosmariinikartulitega

1 kana (ca 1300 g)
1 tl kuivatatud tshillit
2 pressitud küüslauguküünt
1 tl kuivatatud rosmariini
1/2 dl sidrunimahala
1/2 dl oliiviõli
1 tl soola
küpsetuskott

600 g paadikujulisi kartuleid
1 tl kuivatatud rosmariini
1 pressitud küüslauguküüs
3/4 dl oliiviõli
jämesoola
värskelt jahavatatud pipart

1. Eemalda kana sisu.
2. Sega kokku tshilli, küüslauk, rosmariin, sidrunimahl, õli ja sool.
3. Pane kana küpsetuskotti, kananahk jäägu alla, vala marinaadiga kana üle ja sulge kott ning aseta ahjupannile.
4. Lase kanal seista ca 1 tund.
5. Pööra kana, lõika küpsetuskotti paar auku ja aseta kana ahju.
6. Küpseta 180°C juures 30 minutit.
7. Pööra kartulid küüslaugu, rosmariini ja õli sees ja aseta ahjupannile kana juurde.
8. Keera temperatuur ahjus 210°C-ni ja küpseta veel ca 30 minutit kuni kartulid on küpsed.
9. Tükelda kana ja serveeri rosmariini kartulite ja tomati-petersellisalatiga (vt retsepti).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga