Talguliste pirukas

PÕHI:
4 muna
2 dl suhkrut
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl sulatatud margariini
1 dl piima

PEALE:
ca 1 l marju (kirsse või õunakuubikuid või mustikaid või punaseid sõstraid jne.)

PURUSEGU:
50 g margariini või võid
1 dl suhkrut
1 dl nisujahu

1. Vahusta munad suhkruga kergeks vahuks.
2. Lisa muna-suhkruvahule küpsetuspulbriga segatud nisujahu, jahtunud sulatatud rasvaine ja piim. Sega taignat võimalikult vähe.
3. Laota taigen ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile.
4. Puista taignale marjad.
5. Sega purusegu, suhkur ja nisujahu pehme margariiniga.
6. Puista purusegu marjadele.
7. Küpseta pirukat 20-25 minutit 225°C juures ahju keskmisel siinil.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Talguliste pirukas