Uraali pelmeenid

TAIGEN:
2 kl jahu
1 muna
3/4 kl vett
noaotsatäis soola

TÄIDIS:
180 g pehmet loomaliha
180 g sealiha
120 g pehmet lambaliha
50 g võid
2 g muskaatpähklit
2-3 sl rõõska koort
1-2 mugulsibulat
soola
musta pipart

1. Sõelu jahu lauale ja moodusta jahust koonus. Tee käega koonuse otsa lohk, kuhu lisa vesi ja pool muna. Muna võid enne lahti kloppida, et oleks lihtsam poolitada.
2. Sõtku kätega taigen ja jäta 20-30 min seisma. Kata taigen rätikuga, et see ei kuivaks.
3. Aja lihad koos või ja muskaatpähkliga kaks korda läbi hakklihamasina, lisa sool, pipar ja koor ning peeneks hakitud sibul. Sega kõik hoolikalt läbi.
4. Vooli taignast u 3 cm läbimõõduga vorstike ja lõika sellest 2,5 cm jupid. Rulli taignajupid õhukeseks ümmarguseks taignaleheks, tõsta peale 1 tl täidist. Kinnita jahu abil taigna servad nii, et alguses moodusta poolkuu kujulised pelmeenid. Kui servad on hästi kinnitatud siis ühenda omavahel poolkuu otsad nii, et üles poole jääb pelmeeni paksem, täidisega osa.
5. Kui kõik pelmeenid on valmis siis tõsta need kohe jahuga ülepuistatud aluse peale ja määri järgijäänud munaga. Kui soovid võid nad seejärel sügavkülma panna.
6. Pelmeene keeda soolakas vees kuhu võid maitse järgi lisada musta terapipart. Võid valmistada pelmeene ka auru peal.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Uraali pelmeenid