Linnasekali

12 l vett
400 g rukkilinnaseid
400 g odralinnaseid
300 g rukkijahu
100 g tatrajahu
600 g suhkrut
2 g sidrunhapet
rosinaid

Juuretis: Sega 50 g nisujahu ja 3 g kuiva pärmi veega taignaks. Pärast kerkimist sõtku taigen läbi ja lase veelkord kerkida.

Valmista rukkilinnastest, odralinnastest, rukkijahust, tatrajahust ja keevast veest vedel puder. Pane puder ööpäevaks sooja seisma. Seejärel sega pudrule juurde 12 liitrit keeva vett. Kata nõu puhta riidega ning jäta, vahetevahel segades, 12 tunniks seisma. Kurna selginenud vedelik puhtasse nõusse ning lisa suhkur, sidrunhape ning juuretis. Kata nõu ja tõsta sooja. Eemalda tekkiv vaht. Vala kali pudelitesse, lisa 2-4 rosinat. Jahuta pudelid ja hoia jahedas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

4 kommentaari “Linnasekali