Krõbedad saiakesed

200 g maitsestamatta kohupiima
200 g taluvõid (sul.)
1,5 kl nisujahu
1 muna
1 kl suhkrut
soola
vaniljet

1. Sulata või ja sega maitsestamata kohupiimaga, lisa jahu, näpuotsaga soola, vanilljet ja 1 munarebu. Saadud taigen aseta külmkappi vähemalt 45 minutiks.
2. Vahusta munavalge 1 kl suhkruga tugevaks vahuks.
3. Rulli külmikust võetud taigen lauale umbes 0,5 cm paksuseks.
4. Määri taignale vahustatud munavalgemass ja rulli kokku (nagu kaneelisaiade tegemisel).
5. Lõika saadud “vorstikesest” umbes 1 cm viilud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
6. Küpseta 250°C juures umbes 30 minutit või kuni on kuldkollased!
Söö jahutatult!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Krõbedad saiakesed

  1. Loogiline ju, et seest jääb tainane, kui retseptis oli, et lõika lahti, aga sina jätad kõik kokku. Järelikult ei teinud sa retsepti järgi :)

  2. Lisaküsimused on võimalik saata retsepti saatja Geidroni mailiaadressile. Kliki retsepti päises olevale retsepti saatja nimele!

  3. no minul ei tulnud küll mingeid krõbedaid saiakesi, lihtsalt üks plönn:(
    tegin täpselt nagu retseptis kirjas, aga kui kokku hakkasin seda vorsti rullima, siis ei õnnestunud see üldse, vahtu oli nagu liiga palju ning see voolas üle igalt poolt.
    ei hakanud tükeldama, vaid panin vorsti tervena ahju, küpses tund aega, kuni pealt ja alt oli kollane, aga seest täiesti taignane. jama