Saksa kirsitort

Kompott:
400 g hapukirsse
1,5 dl kirsimahla
2 sl suhkrut
1 sl kartulijahu
2 sl kirsilikööri

Taigen:
150 g toasooja võid või margariini
1,75 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 muna
1 dl nisujahu
5 sl mannat
1 sl riivitud sidrunikoort
2 sl sidrunimahla
500 g kohupiima
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl suhkrut

1. Loputa ja puhasta kirsid ning eemalda kivid.
2. Sega potis mahl, suhkur, liköör ja kartulijahu. Aja keema ja tõsta pott kohe tulelt. Pane kirsid tulisesse vedelikku ja lase jahtuda.
3. Sega rasvaine, suhkur ja vanillsuhkur kohevaks massiks. Lisa ükshaaval munad, vahepeal hoolega vispeldades. Lisa nisujahu, manna, riivitud sidrunikoor, kohupiim ja küpsetuspulber.
4. Kata koogivormi põhi (soovitavalt lahtikäiv, läbimõõduga 26 cm) küpsetuspaberist lõigatud kettaga ja lõika riba ka külje vooderdamiseks. Määri küpsetuspaber võiga ja puista üle jahuga.
5. Kalla pool taignast vormi ja kirsikompott selle peale nõnda, et servast jääb 2 cm paljaks.
6. Ülejäänud taigen kalla täidisele ja silu pind paljaks.
7. Küpseta 1,5 tundi 175°C kuumuses ahju alaosas.
8. Ahjust võetud tort lase vormis jahtuda ja tõsta siis serveerimisalusele. Kaunista pealt tuhksuhkruga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Saksa kirsitort

  1. Proovisin teha ka ananassitükkidega (kompotti siis ei tee, lihtsalt ananassitükid kirsside asemele), tuli väga hea kook.