Kartuli – köögiviljavorm

1 pakk külmutatud herne-porgandi segu (nt Maahärra)
5-8 keskmist kartulit
150 g riivjuustu
100-150 g külmsuitsupeekonit või pitsasinki
200 g hapukoort
30 g võid või küpsetusmargariini
1-2 küüslauguküünt
1 dl vett
soola
jahvatatud musta pipart

1. Viiluta kartulid õhukesteks viiludeks ja tahenda majapidamispaberiga.
2. Lisa hapukoorega purustatud küüslauguküüned, riivjuust ja veidi vett. Maitsesta soola ning pipraga ja sega viilutatud kartulitega.
3. Tõsta võiga määritud ahjuvormi kihiti hapukoorega segatud kartuleid, kiht porgandi-herne segu, tükeldatud suitsuliha, uuesti kiht porgandi-herne segu ning kiht hapukoorega segatud kartuleid. pane kõige peale 2-3 viilu suitsuliha või mõned võikillud.
4. Tõsta vorm 200°C eelkuumutatud ahju ja küpseta, kuni see on pealt isuäratavalt kuldkollane ja seest küps.
5. Serveeri kas iseseisva toiduna või koos hautatud loomaliha ning koore- või mädarõikakastmega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga