Tagliatelle shampinjonide ja brokkoliga

Tagliatellet (3-4 pesa inimese kohta)
250 g värskeid shampinjone
oliiviõli
1 pk vahukoort või rõõska koort (200 ml)
sinihallitusjuustu
pestot (Pirkka)
musta jahvatatud pipart
brokkolit
riivitud parmesani juustu pealeriputamiseks

1. Puhasta shampinjonid ja haki viiludeks.
2. Kuumuta pannil või väikses paksu põhjaga potis oliiviõli ja pruunista seeni mõni minut. Keera kuumus väiksemaks ja lisa koor. Kuumuta, kuni kaste muutub paksemaks.
3. Murenda hulka sinihallitusjuustu tükid ja sega, kuni juust on sulanud (hallitusosad ei pruugi sulada).
4. Maitsesta pesto ja musta pipraga. Soovi korral võid lisada sorts sherrit või valget veini.
– Vahepeal lase suures potis vesi koos soola ja sortsu õliga keema. Lisa pasta ja keeda 8 minutit (al dente).
Samal ajal jaota brokkoli väiksemateks õisikuteks ja keeda teises potis väheses vees 2 minutit.
Nõruta pasta ja sega oliiviõliga läbi.
Jaota pasta eelsoojendatud taldrikutele (kui pastataldrikuid ei ole, sobivad kõige paremini supitaldrikud), kalla peale seenekaste ja kaunista brokkoliõisikutega.
5. Puista üle värskelt riivitud parmesaniga.
HEAD ISU!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga