Keedetud vähid

vähid
1 l vee kohta 1-2 sl soola
tilli
(köömneid)

1. Pese vähid külmas vees harjaga üle, hoides neid seljast kinni.
2. Kuumuta vesi keemiseni, lisa maitseained.
3. Viska elusad vähid ühe- või kahekaupa tugevasti keevasse vette, lisades järgmised alati siis, kui vesi on uuesti keema hakanud. Keeda 10-15 minutit.
4. Tõsta veest vähid vahukulbiga välja.
Toiduks kasuta ainult neid vähke, mille lakk on keetmise ajal ettepoole kooldunud. Sirgeks jäänud lakk on mittekõlblikkuse tunnuseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

6 kommentaari “Keedetud vähid

  1. Vähkidega on minu arvates nii, et keeduveele sai ikka lisatud kindlasti hea kogus värsket tilli. Köömned ei ole kohustuslikud aga see on maitse küsimus.