Metsapähkli – mee – juustukook

75 g sulatatud võid
175 g digestiivküpsisepuru
100 g metsapähkleid
225 g toorjuustu
4 sl vedelat mett
2 muna (kollased eraldatud)
1 sl zelatiinipulbrit
2 sl vett
250 ml vahukoort

1. Sega küpsisepuru võisse ja suru 23 cm läbimõõduga, lahtikäiva põhjaga tordivormi põhja.
2. Jäta mõned pähklid kaunistamiseks, ülejäänud purusta peeneks ning sega toorjuustu, mee ja munakollastega ning vahusta. Vahepeal puista zelatiin vette ja jäta paisuma. Pane kauss kuumaveepotti ja sega, kuni zelatiin on sulanud.
3. Sega sulanud zelatiin koos koorega juustusegusse.
4. Klopi munavalged kõvaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades segule. Laota segu koogipõhjale, silu suure noaga pealt siledaks ja aseta kook külmikusse hanguma.
Kaunista pähklite ja peenikeste meeniredega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga