Rostbiif

600-700 g pehmet rostbiifi
sinepit
musta pipart
soola

1. Hõõru liha sisse sinepi ja pipraga, sool lisa hiljem, sest see takistab pruunistumist.
2. Pruunista kergelt liha alguses pliidil ja pane seejärel eelkuumutatud ahju. Algul kõrgema temperatuuri (225°C) juures, siis alanda ahju temperatuuri 180°C peale. Umbes 20 minuti pärast on selline tükk veel seest verine, 30 minuti pärast täiesti küps
Hüva nõu: Asjatundjad eelistavad praadi, mis on veel seest verine. seda saab küpsemise ajal kontrollida: torka prae keskele varras, kui eraldub punakat mahla, on liha seest toores, roosa mahl näitab keskmist valmimisastet, selge mahla puhul on liha läbiküps.
Ahjust võttes lase liha enne lõikamist pannil puhata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

53 kommentaari “Rostbiif

  1. Tegin ja täitsa restorani rostbiifi moodi:) Ainult, et sinep millega määrisin oli tsipa liiga magus. Kypsetasin siis 175-180 kraadi juures 30 min , aga sellest jäi väheks, sest liha oli täitsa verine, mis mulle ei meeldi. Seeöttu lasin 10 min veel 150 -ga ja teine 10 min 130 kraadi juures. Liga jäi pehme ja ilus roosakas seest:)

  2. Pean ennastki asjatundjaks ja võin mainida, et “asjatundjad” ei eelista sugugi alati “toorest”.
    Näiteks eelistan mina poolküpset, endine töökaaslane, nüüd teat. hotelli peakokk samuti.