Maitsetaimed ja -ained

Ingver (eng. ginger)
Zingiber officinale
Põhiliselt Aasia maades ammustest aegadest kasutusel olev vürts, mida esimeste hulgas hakati ka läände eksportima. Enamikus Aasia riikides kasutatakse just värsket ingverit, sageli koos küüslauguga. Aroomilt on ingver värske lõhnaga, kuid maitselt vürtsine ja tervalat mõrkjas.

Paremini varustatud poodidest võib ingverijuurt ka müügilt leida. Kasutatakse palju hiina ja india köögis.

Jahvatatud ingverijuur sobib hästi küpsetistesse, eelroogadesse.

Soodustab seedimist, mõjub hästi maksale, hajutab kõhugaase, tõstab potentsi.
idamaised liha-, kana-, kala ja vähitoidud. Põrsaliha. Karripulbris. Köögiviljatoidud, marinaadid, koogid, pudingud, jäätis ja joogid. Keeksid, küpsetised ja piparkoogid. Eelroad ja magustoidud. Hapupiim, õun, pirn.