Maitsetaimed ja -ained
Tshilli ehk kibepipar (chilli)Tshillil on palju erinevaid liike, mis erinevad üksteisest nii kuju, suuruse, värvuse kui teravuse poolest. Tshillit kasutatakse nii värskelt, kui kuivatatult. Küpseid tshillikaunu võib jahvatada, kuivatada, purustada või helvestada. Tshillipulber valmistatakse kuivatatud tshillikaunte jahvatamisel. (Mitte segamini ajada mahedama maitseaineseguga, mida kasutatakse chilli con carne maitsestamiseks). Mehhiko köögi põhimaitseaine.
grillitud, praetud ja hautatud liha. Hakklihatoidud. Grillitud või praetud kala. Oatoidud. Tomat. Tacode, tortillade ja pitaleibade täidistes. Kastmetes, munatoitudes ja risottos.
Ettevaatust tshilli töötlemisel!
Tshilli võib põhjustada naha, silmade, suu või seedeelundite ärritust. Selle vältimiseks järgi neid nõuandeid: